Tipy pro vaše podnikání

Víte, že...
  • ...AXIGON sdružuje 10 000 malých a středních firem do Nákupní aliance?
  • ...roční obrat naší Nákupní aliance je 500 mil Kč?
  • ...díky tomu se naši jednotliví členové nemusí zavazovat k nějakým minimálním odběrům ani na dobu určitou?
  • ...výhody Nákupní aliance jsou dostupné okamžitě a dlouhodobě

Jak se vyhnout zdražování povinného ručení?

28.05.2014

Přihlásit se k odběru tipů a novinek

Ceny povinného ručení se odrazily od dna a začaly růst. Vede k tomu řada
faktorů – paušální platby hasičům, odvody do Fondu zábrany škod a především dopady nového Občanského zákoníku. Posledně jmenované zatím nikdo neumí přesně vyčíslit. Dá se tomu zdražování nějak vyhnout?
 Požádali jsme našeho partnera Generali Pojišťovnu o pár tipů z této oblasti. 

Poslední roky v Česku ceny povinného ručení díky konkurenci stále klesaly. Proč pojišťovny v poslední době zdražily?

Za posledních šest let skutečně činil pokles v rámci ČR více než 26 procent. Takový vývoj ale nebyl dlouhodobě udržitelný. Pokud by tento trend pokračoval i do budoucna, mohlo by se klidně stát, že by škody nebylo z čeho hradit.

Zmínil jste nový občanský zákoník. Jakým způsobem se promítnul do pojištění aut?

Jak se vyhnout zdražování povinného ručení? Tip pro Vaše podníkání. AXIGONNový občanský zákoník přinesl, nám motoristům, možnost více zohlednit případnou nemajetkovou újmu. Předpokládané vyšší škody na straně jedné se však logicky musí projevit i na straně druhé. Postupná individuální úprava cen povinného ručení u smluv, které mají výročí po prvním lednu letošního roku je v tomto kontextu logickým krokem. Především rizikoví řidiči, tedy ti, kteří často bourají, musejí počítat s výraznějším navýšením. Téměř všech řidičů se také od prvního ledna dotkla zákonná povinnost pojišťoven odvádět 3% z pojistného do Fondu zábrany škod.

Máte už nějaký odhad vývoje cen pro další roky?

Zatím by to bylo věštění z křišťálové koule, zejména kvůli nepředvídatelným dopadům nového Občanského zákoníku. Generali proto nabízí motoristům možnost v příštích třech letech jakékoli zvýšení cen zcela eliminovat. V období od 1. května 2014 do 31. srpna 2014 je v prodeji náš nový produkt s názvem Komplet PLUS. Každý motorista, který si toto pojištění sjedná a nezpůsobí škodu, bude mít záruku stejné výše pojistného po dobu tří let. Jeho uzavřením získá i další výhody jako například vyšší limity pojistného plnění, rozšířené asistenční služby, pojištění střetu se zvířetem či pojištění poškození vozidla hlodavci.

K čemu jsou dobré vyšší limity?

Samotní řidiči si to zpravidla neuvědomují, ale náklady na zdravotní péči jsou extrémně vysoké a budou pravděpodobně dál růst. S tím, jak se zdokonaluje lékařská péče a mění legislativa, jsou nároky vyšší a je jich stále víc. Není neobvyklé, že desítky škod přesahují pět, deset, někdy i třicet pět milionů korun. Jsou i nehody, které přesáhnou 50 milionů korun. Nemluvě o nehodách v zahraničí, kdy nároky poškozených mohou být až několikanásobně vyšší ve srovnání s ČR.

Radek Bureš, 

Vedoucí oddělení pojištění motorových vozidel pojišťovny Generali

 

Klienti AXIGONU mají 30% slevu na povinné ručení a havarijní pojištění u našeho partnera pojišťovny Generali. Díky registraci u ČNB vám můžeme nabídnout pojištění vozidel na přímo, bez prostředníků!

Pokud máte zájem o zvýhodněné podmínky pojištění vozidel a využití tříleté fixace cen povinného ručení, kontaktujte nás na zelené lince 800 900 501 nebo na info@axigon.cz.

 

Vy podnikáte, my se staráme. 
Váš AXIGON

Přihlásit se k odběru tipů a novinek


 

Tankovací karty

uzivatel_zmena_prihlaseni