Tipy pro vaše podnikání

Jak ušetřit na elektřině, aniž byste se museli uvázat na dobu určitou?

08.11.2013
Řada velkých dodavatelů elektřiny se chlubí, jak zlevňuje elektřinu. Nabízejí „neodolatelné slevy“, pokud se zavážete na dobu určitou. Ušetříte ale skutečně? Podívejte se na srovnání cen elektřiny, které v rámci pravidelného monitoringu trhu provedl náš tým produktových specialistů.
 
Náš tým produktových specialistů v rámci pravidelného monitoringu trhu provedl i srovnání cen elektřiny na českém trhu. Pro srovnání používáme dvě nejčastěji používané sazby určené pro firmy – jednotarif C02d a dvoutarif C26d – a roční spotřebu 30 MWh ve vysokém tarifu a 10 MWh v nízkém tarifu.
 

Srovnání pro tarif C02d

Srovnali jsme jak ceny, tak celkové roční náklady a seřadili je od nejnižších po nejvyšší. Závěr? Podepsáním závazku na dva roky u ČEZ můžete ušetřit až 10 320 Kč oproti cenám bez závazku, ale pokud ceny budou dále klesat, budete platit víc, než byste museli. Navíc ani tak nedostanete momentálně nejlepší cenu na trhu – máte možnost ušetřit dalších 8 % a přitom se nevázat na dva roky!

Fixací ceny u PRE se dostanete pouze na tržní průměr, rozhodně se nedá mluvit o nějaké neodolatelné cenové nabídce. Můžete ušetřit dalších 13,8 % a nevázat se na dva roky.

Pokud využijete nabídku našeho partnera EP Energy Trading, můžete ušetřit až 13 650 Kč oproti cenám ČEZ, a to bez jakéhokoliv závazku!

Srovnání pro tarif C26d

Jaká je situace u dvoutarifu C26d? Podobná. Rozdíl mezi nejvyšší a nejnižší nabídkou na trhu je dokonce 14 990 Kč na rok. Zde se můžete podívat na podrobnosti cenového srovnání.

Ušetřete a sledování trhu a vyjednávání přenechejte nám

Pošlete nám vaše poslední roční vyúčtování a obratem dostanete kalkulaci, kolik přesně může s AXIGONEM ušetřit vaše firma. A pokud se rozhodnete ke změně dodavatele, stačí dát vědět a my se o všechno postaráme.

Kontaktujte naši bezplatnou linku 800 900 501 nebo nám napište na podpora@axigon.cz.

Vy podnikáte, my se staráme.
Váš AXIGON

Přihlásit se k odběru tipů a novinek


 

 
 

 

Tankovací karty

uzivatel_zmena_prihlaseni