Tipy pro vaše podnikání

Jak bezpečně snížit náklady na energie?

17.09.2012

Přihlásit se k odběru tipů a novinek

Platby za energie tvoří nezanedbatelnou položku v rozpočtu každé firmy i domácnosti. Výsledky ankety z minulého newsletteru AXIGONU poukazují na to, že 70% z vás není spokojeno se stávajícím dodavatelem energií a 40% z vás přesto nemá čas se zabývat hledáním nového dodavatele. Proto se tím za vás zabýváme my, váš AXIGON.

Tipy pro vaše podnikání - Jak efektivně snížit náklady na energie. Podnikatelský portál AXIGON.CZ

Víte, že…

... změnou dodavatele můžete ovlivnit pouze část celkových nákladů na energie? Cena za elektřinu se skládá z části, kterou reguluje Energetický regulační úřad (ERÚ) a kam například patří platba za dopravu elektřiny k jednotlivým zákazníkům (tedy cena za distribuci) a cena tzv. silové elektřiny. Silová elektřina je část ceny, která není regulována a kterou lze ovlivnit volbou dodavatele elektřiny. Podíl silové elektřiny na celkových nákladech se odlišuje dle distribučních sazeb. Může to být 20% ale i 70%. Podobně je tomu i u plynu, kde je ale podíl neregulované složky kolem 80%.
... fakturu za odběr elektřiny si můžete zkontrolovat použitím Kontrolního kalkulátoru ERÚ? Pomocí tohoto nástroje můžete (součtem dosud zaplacených záloh a odečtu aktuálního stavu elektroměru) zjistit, zda zaplacené zálohy za elektřinu pokryjí cenu odebrané elektřiny.
... od ledna 2002, kdy došlo k liberalizaci trhu s elektřinou, do dubna 2012 změnilo dodavatele elektřiny přes 800 000 odběratelů?

Tip pro vaše podnikání - AXIGON   TIP: Při případném navýšení ceníkových cen silové elektřiny má zákazník právo odstoupit od smlouvy! 
Změnu ceny musí dodavatel silové elektřiny uveřejnit nejpozději 30 dnů přede dnem účinnosti nového ceníku. V případě zvýšení ceny má zákazník právo od smlouvy odstoupit, a to nejpozději 10 dnů přede dnem účinnosti změn ceníku.

 

Energie pro vaše podnikání

Jako klient AXIGONU můžete od června 2012 nakupovat elektřinu a plyn s více než 10% slevou oproti dominantním dodavatelům. Navíc bez závazků k minimálnímu odběru nebo k době trvání smlouvy. Běžně jsou přitom slevy poskytovány zpravidla až při podpisu smlouvy na dobu určitou, většinou na dva roky.
Další info

Ušetřete za energie i v domácnosti

Chcete využít výhodu spolehlivého partnera a smlouvy bez překvapení? S AXIGONEM můžete uzavřít smlouvu i pro vaši domácnost nebo ji zprostředkovat svým příbuzným a zaměstnancům. Za každou smlouvu pro domácnost uzavřenou přes AXIGON navíc získáte 400 AXIpoints (v hodnotě 400 Kč).
Další info

Bezpečné úspory při změně dodavatele

Při výběru dodavatele elektřiny a plynu nevybírejte jen podle ceny. Dle Energetického regulačního úřadu (ERÚ) zohledněte hlavně: výpovědní lhůtu, pověst a finanční stabilitu dodavatele, poplatky za další služby či údaj, zda změna dodavatele není zpoplatněna nějakým skrytým poplatkem. Podrobnosti najdete na webu
ERÚ − elektřina a plyn.

Vy podnikáte, my se staráme.
Váš AXIGON

Přihlásit se k odběru tipů a novinek


 

Tankovací karty

uzivatel_zmena_prihlaseni