Tipy pro vaše podnikání

Víte, že...
 
  • ...se ceny v rámci stejné sítě čerpacích stanic mohou odlišovat i o 3 – 4 Kč na litr? Rozhoduje jejich poloha (nejdražší jsou u dálnic ) a konkurence v okolí. 
  • ...s tankovací kartou od AXIGONU můžete tankovat za stejnou cenu u dálnic, za kterou byste výhodně natankovali i u malé lokální čerpací stanice?

Chcete slevu na tankování? Ověřte si raději, kolik vás ta sleva bude stát.

09.07.2016

Přihlásit se k odběru tipů a novinek

Levnější tankování vám dnes nabídne kdekdo – od mobilního operátora přes poskytovatele kreditních karet až po obchodní řetězce a samotné čerpací stanice. Případně se na slevě můžete domluvit i přímo s nějakou čerpací stanicí ve vašem okolí. I zde ale platí, že „slevy nejsou zdarma“.

Slevy jako odměny

Slevy jako součást věrnostních programů jsou dnes zpravidla v úrovni 1 Kč/l. Jedná se ale většinou o slevu pouze na omezené množství pohonných hmot, příliš nízké pro většinu podnikatelů. Jsou podmíněny využíváním služeb daných subjektů a nemáte jistotu, že budou dostupné i další měsíc. Na platbu fakturou samozřejmě můžete zapomenout a připravte se na sbírání, evidování a úschovu hromady účtenek (nezapomeňte je naskenovat či zkopírovat, protože vám samotné účtenky časem vyblednou). Také zvažte, jak vyřešíte placení – budete proplácet zálohy řidičům nebo jim dáte firemní platební kartu (viz níže)? Připravte se na riziko zneužití, kde část pohonných hmot skončí v osobních vozidlech zaměstnanců, a pokud jsou všichni zaměstnanci poctiví (gratulujeme, ale doporučujeme občasné kontroly), pak vyčleňte čas na proplácení záloh a jejich vyúčtování.

Slevy při platbě platební nebo kreditní kartou

Pokud jste podnikatel bez zaměstnanců, kreditní kartu používáte i pro jiné platby a splátky platíte před uplynutím bezúročného období, pak toto může být zajímavá možnost. V opačném případě si položte otázku, zda jste připravení všem vašim řidičům poskytnout firemní platební karty? Při uvažování o této možností je také potřeba zohlednit případnou nutnost změny banky, poplatky za vedení účtu a nemalé úroky u kreditek při překročení bezúročného období. I u této varianty se připravte na „zábavu“ s účtenkami.

Sleva u jedné čerpací stanice

V případě, že vám nevadí se uvázat k tankování u jediné čerpací stanice v ČR, pak se můžete zkusit domluvit i na individuální slevě s čerpací stanicí ve vaší ulici. Na korunovou slevu se ale zpravidla nedostanete, a pokud se stane, že budete potřebovat tankovat někde jinde, bude to za plnou cenu a zase jsou tu zálohy, účtenky, účtování…

Slevy navázané na tankovací karty

Pokud slevu budete domlouvat přímo s čerpacími stanicemi, pak na slevu v úrovni 1 Kč na litr prakticky můžete zapomenout. Tedy ovšem pokud nemáte měsíční výtoč 30 000 litrů a víc. Pokud máte nízké výtoče, sítě čerpacích stanic se s vámi pravděpodobně ani nebudou bavit. Případně dostanete slevu v řádu pár desítek haléřů, ale pouze pokud se zavážete k nějakým minimálním odběrům, což může být problém v období mimo sezonu. U některých tankovacích karet navíc platíte měsíční poplatek za vedení, případně i nemalé servisní příplatky za každý natankovaný litr.

Z našeho pohledu (a praxe) nám jako nejlepší řešení pro podnikatele připadá využívání slev napojených na tankovací karty. Jak se ale dostat k těm nejlepším?

Jak získat trvale vysoké slevy na pohonné hmoty a veškeré výhody tankovacích karet?

Tím, že sdružujeme tisíce malých firem, jsme se postarali o objemy (1,7 mil. litrů měsíčně), které nám otevřely cestu k výrazným slevám. Vyzkoušete si naše tankovací karty, zcela zdarma.

Připravujeme pro vás další tip pro vaše podnikání, který vám pomůže se rozhodnout, která tankovací karta z nabídky AXIGONU se nejvíce hodí pro vaše podnikání.

Vy podnikáte, my se staráme.
Váš AXIGON

Sleva na tankování pro klienty AXIGONU

Přihlásit se k odběru tipů a novinek


 

 

Tankovací karty

uzivatel_zmena_prihlaseni