Tipy pro vaše podnikání

Jak ušetřit bez omezení chodu firmy?

22.04.2013

Přihlásit se k odběru tipů a novinek

Provozní náklady jsou jedním z hlavních faktorů, které určují míru zisku vaší firmy, a proto se jim budeme věnovat v našem aktuálním newsletteru. Náklady na energie, na provoz vozového parku, kancelářské potřeby nebo telekomunikační služby činí nejvýznamnější výdajové položky po přímých nákladech na výrobu a mzdy. Účet za energie pro malé firmy navíc každý rok vzroste zhruba o 10 %. Pokud se provozním nákladům nevěnuje alespoň minimální pozornost, může být v budoucnu příčinou problémů či dokonce krachu firmy. My vám dnes poradíme, jak zavedením drobných opatření snížíte provozní náklady, aniž by se to odrazilo v chodu firmy.
 
Tipy pro vaše podnikání - Jak ušetřit bez omezení chodu firmy. Podnikatelský portál AXIGON.CZ
Víte, že…
...nasazením moderních technologií lze velmi úspěšně optimalizovat firemní náklady? Stačí např. přejít ze starších tipů monitorů na nové, méně energeticky náročné LCD obrazovky nebo vyměnit stolní počítač za notebook. Stolní PC ročně „spolkne“ tisícovku, notebook jen 400 Kč.
....poslední generace žárovek využívající diody (LED) má proti klasickým žárovkám pouze pětinovou spotřebu? U některých typů činí úspora až 93 % a jejich životnost se pohybuje kolem 30 let.
...i „drobné výdaje“ mohou ve svém součtu znamenat pěknou sumu? Nezanedbávejte je. Položky, které vás stoji „jen“ tisícovku týdně znamenají roční výdaj ve výši 52 000 Kč. Řada firem si neuvědomuje, kolik vlastně utrácí za kancelářské potřeby, čisticí prostředky nebo pitný režim.
...ceny některých služeb neustále klesají? Pokud máte více než rok starou smlouvu na volání nebo pojištění atd., pravděpodobně platíte víc než byste museli. Revidujte „drobné smlouvy“ průběžně.
...můžete hodně ušetřit použitím barteru? Vyměňte vaše zboží či služby s jinými podnikateli. Možná se budete divit, ale barter využívají i ty největší firmy v ČR. Barterovat se dá úplně všechno – od úklidových služeb až po inzerci.
....zapojením vaší firmy do nákupní aliance můžete získat výhodnější podmínky na nákup zboží a služeb? Tím, že budete součástí větší skupiny firem, se vaše vyjednávací síla totiž podstatně zvýší.
 
Tip pro vaše podnikání - AXIGON   Tip: Jak se zbavit elektroodpadu? Snadno, ekologicky a zdarma! Jako podnikatel se můžete zapojit do projektu Zelená firma, který se zaměřuje na sběr baterií, drobného elektroodpadu a dalších vysloužilých elektrozařízení a zajišťuje jejich bezplatnou recyklaci.

 

Zapojte se do Nákupní aliance

V Nákupní alianci klientů AXIGONU je nyní registrováno již 10 000 malých a středních firem. Konkrétní výhody jsme pro vás už dojednali, proto na ně nemusíte čekat či sami jednat s dodavateli. Stačí si jen objednat balíček Expert“ nebo „Nákupní aliance“ a čerpat výhody hned. 
 
Snižte výdaje za energie
 
Jako klient AXIGONU ušetříte s EP ENERGY TRADING v porovnání s dominantním dodavatelem ve vašem regionu cca 10 % výdajů bez závazků k minimálním odběrům a se smlouvou na dobu neurčitou. Navíc od smlouvy můžete odstoupit kdykoli a bez poplatků.
 
Ušetřete za kancelářské potřeby
 
Kancelářské potřeby průměrně o 33 % levněji? To už se na výdajích firmy může pěkně projevit. Klienti AXIGONU nakupují v e-shopu spol. ACTIVA vždy se slevou a dopravou zdarma bez ohledu na velikost objednávky. Objednávku obdrží přímo na stůl následující pracovní den.
 
Vy podnikáte, my se staráme. 
Váš AXIGON

Přihlásit se k odběru tipů a novinek


 

Tankovací karty

uzivatel_zmena_prihlaseni