Tipy pro vaše podnikání

Jak využít sociální sítě pro své podnikání?

17.06.2013

Přihlásit se k odběru tipů a novinek

„Všichni mluví o Facebooku a dalších sociálních sítích. Jak podstatné jsou ale pro naše podnikání? Můžeme si dovolit tam nebýt? Nepřijdeme pak o příležitosti a nezíská před námi konkurence náskok? Anebo jsou tu jenom pro zábavu a sdílení fotek a videí, ale nebudou mít žádný vliv na moje podnikání? Nebude to jenom ztráta času a peněz? Je to příležitost anebo ohrožení?“

Kladete si podobné otázky? AXIGON vám přináší základní informace, které vám pomůžou se zorientovat a rozhodnout.

Tipy pro vaše podnikání - Jak využít sociální sítě pro vlastní podnikání. Podnikatelský portál AXIGON.CZ

Víte, že…

...v současnosti má Facebook v ČR 3,8 mil., Google+ 400 tis., LinkedIn 242 tis. a Twitter 150 tisíc uživatelů? Na Facebooku oslovíte hlavně mladší uživatele (85 procentům uživatelů je míň než 34 let) a na LinkedIn hlavně manažery, ředitele a majitele firem (64 % uživatelů)?

...samotné vytvoření stránek a/nebo profilů v sociálních sítích je jenom začátek? Sociální sítě jsou komunikační platforma a jsou postavené na aktivitě a sdílení.

...síla sociálních sítí je v jejich vlivu na výsledky vyhledávání (viz níže), v možnosti naslouchat klientům a komunikovat s nimi, což vede k vyšší důvěře (která podporuje nákupy) a loajalitě?

...aktivita na sociálních sítích pozitivně ovlivňuje pozici vašich stránek ve výsledcích vyhledávání? Největší pozitivní vliv mají aktivity na stránkách Google+ (počet lidí ve vašich kruzích, a počet „+1“ hodnocení).

...můžete vytvořit prezentaci vaší firmy přímo na mapách Googlu a propojit ji s vaší prezentací na Google+? Zákazníkům, kteří hledají firmy na mapách Google, tak můžete zobrazit vaše fotky, videa, příspěvky, otevírací dobu.

Tip pro vaše podnikání - AXIGON   TIP: Neočekávejte, že sociální sítě vám přinesou spoustu nových zákazníků, nebo budete zklamání.
Jejich přidanou hodnotu ale vidíme ve vlivu na výsledky vyhledávání, v možnosti naslouchat a komunikovat s klienty a v získávání nových kontaktů. Obrovskou příležitost vidíme i v prezentaci vaší firmy na Google+ napojenou na mapy Google.

 

Google+ pro vaši firmu

Vytvořili jsme pro vás Google+ stránku. Najdete tam řadu zajímavých informací, můžete se zapojit do komunit na„networking“ (budování sítě kontaktů) a podobně. Chcete se přidat? Kontaktujte nás na info@axigon.cz
Další info

 

Vy podnikáte, my se staráme.
Váš AXIGON

Přihlásit se k odběru tipů a novinek


 

Tankovací karty

uzivatel_zmena_prihlaseni